pátek 24. května 2013

První den

Tomů syn Taylor nám poslal kolem poledne mail, že se máme za nimi zastavit. Jako místo udal jen že to je mezi ulicemi Reeves a Doctors. Našel jsem si to na navigaci v mobilu a vyjeli jsme. Pořád si říkám, co bychom tady bez mé GPS dělali, protože jinak bysme byli ztracení, nikam bysme nedojeli a ani se nevrátili. Jeli jsme asi 30km, kus po tlusté silnici, pak maličkýma. No američani vůbec nedodržují rychlost, na 45 mílích za hodinu jezdí 55 :-) Navíc na takových menších silnicích jsou křižovatky, kde jsou stopky ve všech směrech! Na nich se skoro zastaví a jede se dál. Prostě je cesta, která vede do nějaké ulice a na tehle křižovatce jsou všude stopky a vy tam zastavujete úplně zbytečně.

Jinak se tu jezdí klidně, žádní 'rafani' jako u nás tu nejsou. Už jsem pochopil proč tu každé auto má automatiku-človék pořád zastavuje na stopkách, nebo popojíždí atp.
Bazén jsme hledali asi půl hodiny, než nás napadlo se někoho zeptat-celou dobh jsme jezdili kolem něj, ale byl ukryt za plotem ;-) Jinak se nacházi v takové nóbl čtvrti, která je postavená uprostřed pole. Samý krásný domečky, super cesty, rybníčky, úplný Stamford :-) Na bazénu nás Taylor zaškolil do práce plavčíků. Hlavně co se týče čištění bazénu, úpravy vody, zapisování docházky atp.

Honza v popředí, Tyler za ním bojuje s vysavačem.

Pak jsme jeli za jeho obrovským autem s obrovským vlekem k dalšímu bazénu.

To už jsme nevědělj vúbec kde jsme, protože se mi mobil už vybil :-) Tam jsme zjistili, že tyhle bazény na starosti mít budeme jen o víkendu asi. Jinak práce na nich je pohodová, protože o vodu se stará automatický chlorinátor, největší hloubka je asi 150cm a bazén má tak 10x6 metrů. Takže pohoda. Zpátky domů jsme jeli zase za Tylerem. Ještě jsme se stavili si koupit něco k jídlu do místního konzumu :-) U mě to vyhráli párky s pseudochlebem a jablka. Platili jsme u týpka co vypadal jak ind a měl turban a neuměl asi ani slovo anglicky. Honza se tam zakecal s prodavačem, který se hned vyptával, odkud jsme. Dokonce věděl i kde je Československo :-D že to je hned u Německa, kde se hral fotbal, kterému fandí. A pak jen domů, véča a spát.
Takhle hezky zmuchlané dolary mi vrátili v obchodě

Američtí popeláři

Žádné komentáře:

Okomentovat