úterý 11. června 2013

Social Security Office

Úplně bych zapomněl na naši cestu pro Social security number. To je číslo, pod kterým vám jsou vysávány daně. Nás to nebolí, protože by nám měly být vráceny... Využili jsme tedy pondělního propršeného počasí a volna a vyjeli jsme s Honzím a Maťem(nikdo další neměl ještě schválený SEVIS) do Patchogue, kde je nejbližší office. Je to něco jak u nás sociálka.
Plná čekárna lidí, co si jdou pro dávky, nebo něco řešit... Takže koukáme na tu záplavu černochů a sociálně slabších, když tu k nám přijde místní ochranář a všimnuvší si nápisu Czech-us na mé mikině nás pohotově odhadne na čechy. Připisuju mu prvního bludišťáka a chvíli kecáme na téma jaké počasí je u nás :-) Pak nám radí jaký lístek si máme zvolit a cpe nám nutné formuláře. Zatímco mu připisuju druhého bludišťáka, koukáme, že před náma je tak 20 lidí. Takže mizíme si dát obídek.
Na hulváta jedeme po největší místní ulici a koukáme po MekÁči. Za pět minut už na čecháčka zastavujem u chodníku a já se ptám jedné čupr babičky na cestu :-) Poradí nám a hned vyzvídá z kama jsme. Odpovídáme dle pravdy. Tak se nás zeptá, zda po rozpadu svazu se nám žije líp, kolik co stojí, jaké je počasí no parádně se porozpráváme. Nakonec nám pochválí angličtinu a my se jdeme najíst nakonec do Bruger Kinga.
Jsme zpátky, čekáme. Zapovídáme se s chlapíkem vedle. Od sportu se dostaneme k americe. Nabádá nás abysme byli opatrní, že máme radši jezdit do Montauku než do NY. Když mu řeknem že bydlíme v Shirley tak jen protočí oči a zopakuje výstrahu. Vypadá tak, že mu věříme.

Jinak u přepážky pohoda, slečně jsem dal všechny dokumenty co jsem měl. Když chtěla asi dvakrát něco dalšího, tak jsem jen řekl, že to nemám a ona jako že cajk. :-) Ale to číslo nám přijde až za 2 týdny a do tý doby asi nedostanem výplatu... To ještě budem muset pořešit.

Žádné komentáře:

Okomentovat